Hírek

IX. Pega Pata Parádé Gomba

Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Gomba településen a Pega Pata Parádé szeptember első hétvégéjén. A rendezvény egyik kiemelkedő eseménye a II. Gombás étel Gasztronómiai Fesztiválja és Főzőversenye, amelynek szakmai támogatója a Bio-Fungi Kft. A főzőversenyen induló felnőtt és gyerekcsapatokat cégünk egy-egy tálca gombával segíti és kilátogatókat is várjuk finom kóstolóval! Bővebb és folyamatosan frissülő információ a rendezvény facebook oldalán található: https://www.facebook.com/events/307837199621843/?active_tab=about Mindenkit szeretettel várunk!

Grillezésre fel!

Újra itt a nyár, beköszöntött a grillszezon, amelynek elengedhetetlen része a termesztett gomba.  Ehhez adunk most tippeket, hogyan is grillezzünk egyszerűen: http://gombarecept.hu/gombagrillezes-egyszeruen/ Illetve milyen könnyű a termesztett gombát beilleszteni étrendünkbe nyáron is: http://gombarecept.hu/grill-es-burger-nyarra/ Jó pihenést, kikapcsolódást kívánunk! 

A hazai gomba fogyasztását ösztönzi a kamara

 NAK fogyasztásösztönző kampánya keretében júniusban a hazai csiperke- és laskagomba kerül a fókuszba. Az év folyamán más kampányok is lesznek. Továbbá a kamara új, szórakoztató, edukációs élelmiszer-népszerűsítő közösségi oldalt is indított a Facebookon. Idén ismét találkozhatnak a fogyasztók különböző zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztását népszerűsítő kampányokkal az áruházláncokban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett program két gombafajt érint, a csiperkét és a laskagombát, amelyek a legjelentősebb termesztett fajok hazánkban. A