IskolaGomba program

Cégünk, a Bio-Fungi Kft. a csúcsminőségű gombatermesztés és alapanyag-előállítás mellett nagy hangsúlyt fektet a gombafogyasztás növelésére, illetve a gombafélék gasztronómiai felhasználására és népszerűsítésére.

Egyedülálló módon az országban elsőként indítottuk el 2016 tavaszán IskolaGomba nevű programunkat, amelynek keretében a résztvevő iskolákba 4. fázisú, termőre forduló alapanyaggal teli ládákat és a termesztéshez szükséges vízpermetezőt szállítunk.

A gyakorlati oktatást segíti egy általunk összeállított, a gombatermesztést képekben, érthető módon bemutató plakátsorozat, amely remekül használható környezetismeret, biológia vagy technikaórákon is.

Az IskolaGomba program célja ugyanis az, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban is megismerjék a gombák világát és megértsék, hogy a gomba milyen különleges élőlény és egyben egy nagyon finom élelmiszer is.

A 2015-2016. II. félévben 15 budapesti és 3 Pest megyei iskolával indult a program és a nagy sikerre való tekintettel folytatjuk a következő tanévekben is!

Várjuk tehát fővárosi és Budapest környéki általános iskolák jelentkezését a következő e-mailen: agnes.vattamany@biofungi.hu

A programmal kapcsolat sajtómegjelenéseket itt találja: