fbpx

Letermett komposzt

letermett komposzt

A gombatermesztésben felhasznált alapanyag, más néven komposzt összetevői a szalma, csirke- és lótrágya, víz és gipsz. Szakszerű homogenizálás és előállítás után kerül a termesztőházakba és a gomba teljes mennyiségének leszedését követően az ún. letermett komposzt kitárolásra kerül. Ennek egyik előnye, hogy ebben az állapotában is tovább hasznosítható talajjavításra (pl. virágföld előállítás), azaz még kevesebb hulladék keletkezik.

A Bio-Fungi Kerti komposzt talajjavító termékcsalád előnyös tulajdonságai következtében javítja a talaj szerkezetét, víz- és hőháztartását, illetve természetes mikroflóra és szervesanyag utánpótlást jelent. Termékeinket talaj előkészítésre, ültető közeggént történő felhasználásra, termőképesség javítására és termésátlag növelésre ajánljuk profi és hobbi kertészek részére különböző növénykultúrákban.

A FungAgro talajjavító komposzt ideális kertészeti kultúrák, szántóföldek talaj- és szerkezetjavítására. Ennek a továbbkomposztált, kezelt változata a FungPlant, amely kiváló ültetőközeg, magas humusz tartalomnak köszönhetően általános virágföldként is használható. A termékekből vevőink havonta több száz tonnát használnak fel eredményesen, jellemzően virágföld alapanyagként, tápanyag utánpótlásra (műtrágya helyett), rekultiváció során termőréteg kialakításra.

Beltartalom:

 • N tartalom (m/m%) sz.a. > 1,0
 • P2O5 tartalom (m/m%) sz.a. > 0,5
 • K2O tartalom (m/m%) sz.a. > 0,5
 • Ca tartalom (m/m%) sza.a. > 1,2
 • Mg tartalom (m/m%) sz.a. > 0,5

Kiszerelések:

 • Csomagolt: 1000 literes big-bag zsák, minimum vásárlás 1 big-bag zsák. Ára bruttó 19 900 HUF.
 • Ömlesztett: minimum vásárlás 5 tonna.

Telephelyi rakodásban segítünk, az elszállítás közvetlenül ócsai telephelyünkről történik. Szállításban, kiszórásban NEM TUDUNK segíteni. 

Bővebb információért keresse Kozma Miklós kollégánkat a +36 70 953 39 20-as telefonszámon
vagy a miklos.kozma [kukac] biofungi.hu e-mail címen.

letermett komposzt

4 módszer a gombakomposzt kerti felhasználására

A letermett gombakomposztot a talaj gazdagítására, a talaj minőségének javítására és a sűrű talaj lebontására lehet használni.

 1. Használjon gombakomposztot talajjavításra, hogy szerves anyagokkal gazdagítsa a kerti talajt. Gazdagíthatja veteményeskertjét, magaságyását, virágoskertjét, új pázsitját vagy gyümölcsösét is. Csak szórja vékonyan a talajra. Ez egy lassan felszabaduló trágya, ami azt jelenti, hogy viszonylag alacsony tápértéke idővel lassan hozzáadódik a talajhoz.
 2. Használja a gombakomposztot úgy, mint a mulcsot. A gombakomposzt hozzáadása a fáknak és a cserjéknek is előnyös lehet. A komposzt talajtakaróként való használatakor öntse a fa törzse köré a jobb vízvisszatartás és a talaj általános minőségének javítása érdekében.
 3. Az agyagos talaj lebontására is használhatjuk a letermett gombakomposztot. A gombakomposzt jól bontja a sűrű, agyagos talajokat, mert a szalmatartalma segít feltörni ezt a sűrű anyagot.
 4. Termesszen gombát a komposzton. Lehetséges, hogy a komposzt még nem merült ki teljesen így, ha viszonylag stabil, megfelelő nedvességtartalmú környezetben hagyjuk (például tőzegréteggel lefedjük, az segíthet), akkor nevelhetünk újabb gombatermést. A gomba növekedéséhez szükséges tápanyagok – fehérje, keményítő, lignin, zsírok, nitrogén – ha kisebb mennyiségben is, a komposztban még jelen lehetnek. Mivel a micélium jelen van, csak időre és odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy új termőfejek jelenjenek meg.

Bővebb információért keresse
Kozma Miklós kollégánkat a
+36 70 953 39 20-as telefonszámon vagy a
miklos.kozma [kukac] biofungi.hu e-mail címen.

letermett komposzt szorolap A5_2023