fbpx

Egzotikus gomba alapanyag

BF honlap komposzt laska

Az elmúlt években egyre nagyobb mértékben nőtt az egzotikus gombák (laskagomba, ördögszekér laskagomba, shiitake, déli tőkegomba, stb.) iránti kiskereskedelmi igény. Gyakorlott, tapasztalt és kezdő gombatermesztőktől is egyre több megkeresés érkezett cégünkhöz, hogy sokan szeretnék friss piaci egzotikus gombákkal bővíteni termékpalettájukat.

Erre a növekvő keresletre reagálva cégünk 2014. szeptemberében kezdte meg a laskagomba alapanyag gyártását. A laskagomba blokkokhoz kiváló minőségű, hazai alapanyagot és jól bevált, sikeres fajták szaporítóanyagát használjuk fel, amivel megalapozzuk a tőlünk vásárló vállalkozók sikeres termesztését. Cégünk több évtizedes komposztgyártási tapasztalatát felhasználva igyekszünk versenyképes, megbízható laskagomba szubsztrátummal ellátni leendő vásárlóinkat. Jelenleg minden héten szerdán gyártunk II-es fázisú laskagomba alapanyagot. A termőblokkok méretei: 38 x 58 x 22 cm; 20 kg átlagsúly.

A fajta kiválasztásában a világ legismertebb csíra gyártóival (Sylvan, Amycel, Italspawn) dolgozunk együtt. Évszakoktól függően, speciális – fajta kínálattal rendelkezünk. A Sylvan Hk és az Amycel 3015 fajták mellett a téli időszakra Sylvan Kryost, Amycel 3002 vagy Italspawn P80 csirával tudjuk ajánlani az alapanyagunkat. Nyáron viszont a melegtoleráns fajtákat helyezzük előtérbe mint például a Sylvan Ivory, Sylvan Etna vagy az Amycel 3070. Egyre nagyobb igény jelentkezik a spóramentes fajták iránt (Sylvan Spoppo).

A növekvő igények kielégítése érdekében bevezetésre került az egzotikus alapanyagok hármasfázisú változata is. Cégünknél a II. fázisú laska alapanyag mellett elérhetők III. fázisú termőblokkok is – ebben az esetben a legyártott, becsirázott és leblokkolt alapanyagot átszövésre kialakított helyiségeinkben, ideális körülmények között szövetjük át. Ezáltal a szubsztrátum termőre fordítása két- három héttel lerövidült, így a gombatermesztőknek lehetőségük van még több termesztési ciklusra, ezáltal még több gombát tudnak termeszteni.

2016 elindítottuk további más egzotikus fajták alapanyagának kísérleti gyártását, mint pl. ördögszekér laskagomba, déli tőkegomba.

Továbbá a Bio Garancia Magyarország Kft. ellenőrzése alatt elindítottunk a bio alapanyag gyártásunkat is. Így mindegyik egzotikus fajtánk elérhető bio változatban is.

Bővebb információért kérem keressék szaktanácsadóinkat