Gombatermékek

Cégünknél azon dolgozunk, hogy a vásárlóink igényeinek leginkább megfelelő, hibátlan minőségű, friss, teljesen vegyszermentes gombát kínáljunk.
A gombát különböző méretben szedjük, ezért gombatermékeinket a konyhaművészet igen sokféleképpen tudja felhasználni. Sokéves fejlesztéseinknek köszönhetően ma már speciális tulajdonságokkal bíró termékeink is gazdagítják a palettánkat.

Természetesen figyelemmel vagyunk a fogyasztók egyéni igényeire is, így a meglévő termékeken kívül méretben, csomagolásban, címkézésben eltérő megoldásokra is nyitottak vagyunk.

A teljesség igénye nélkül, fő termékeink a következők:

Fehér csiperkegomba

A legelterjedtebb termesztett gombafaj Európában. Termesztés-technológiája kifinomult, modern biotechnológiai eszközöket alkalmaz. A fehér csiperke nélkülözhetetlen nyersanyaga a konyháknak, egyszerűen és változatosan elkészíthető remek élelmiszer. Egész évben megvásárolható vitaminforrás, az egészségtudatosan táplálkozó vásárlók keresett terméke. Soha ne hámozzuk a csiperkegombát, csak vágjuk le a gombatörzsek végét, majd csap alatt alaposan mossuk meg, ne áztassuk vízben! A friss csiperkét fogyaszthatjuk nyersen is, de levesként, pörköltként, rántva, sütve, kalapját töltve, párolva, salátához adva kiváló alapanyag.

Normál fehér csiperkegomba

A fehér csiperke nélkülözhetetlen nyersanyaga a konyháknak, egyszerűen és változatosan elkészíthető remek élelmiszer. Egész évben megvásárolható vitaminforrás, az egészségtudatosan táplálkozó vásárlók keresett terméke.

Szeletelt fehér csiperkegomba

4 mm-es csiperkegomba szeletek pizzára, bolognai szószba, feltétekhez, paprikásnak, salátának ideális méret. Zárt kalapú csiperkegomba kerül felszeletelésre, hogy ne színezze el az ételt.

Csiperke steak szelet

A 12 mm-es szeletekre vágott, lapos fejű, zárt kalapú fehér steak csiperke igazi élvezetet jelent mind a nyári grillpartyk vagy a steakek kiegészítőjeként egyaránt.

Bébi csiperkegomba

Ízében kevésbé erőteljes, így jól felhasználható salátákhoz. Rántani való gombának is nevezik, mivel mérete miatt könnyíti a gyors elkészítést és az olajban sütést.

Barna csiperkegomba

A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt öblítsük le.

Normál barna csiperkegomba

Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonáé, így termesztése hosszabb ideig tart. Ennek is köszönheti egyedülállóan gazdag ízét, az illatanyagok és aromák intenzitását, amellyel az ínyencek kedvencévé vált. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Aromái kiválóan érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt igazi csemege.

Szeletelt barna csiperkegomba

Egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák jellemzik. Konyhakész, csak mosást igényel és máris felhasználható grillezve, serpenyőben megsütve vagy szószokba, levesekbe.

Portobello

Íze intenzív, vad csiperkére emlékeztet. Igazi gasztronómiai különlegesség. A barna csiperke átmérője 9-11 cm. A kalap szélén a hártya megnyílik, így láthatóvá válnak a gomba rózsaszín lemezei. Grillezéshez, vörös húsokhoz és tölteni ajánljuk. Sütés közben illatos levet enged.

Biogomba

A termék előállítása során vállaljuk a szigorú előírásokat, melyek egyaránt vonatkoznak az alapanyagok organikus eredetére, a feldolgozási-, gyártási folyamatokra, a csomagolásra, tárolásra, szállításra.

Bio csiperkegomba

Klasszikus íze miatt mindenféle gombaételnek elkészíthető. Felhasználható nyersen salátákba, levesnek, mártásnak, vajban párolva fokhagymával ízesítve, kalapját kivájva húsos töltelékkel megtöltve és kisütve, de rántva is kitűnőek.

Bio laskagomba

A laskagomba íze könnyed, borjúhús-jellegű, egy csipetnyi borsos, ánizsos, fűszeres jelleggel. Nagyon jól illik sült húsokhoz, tésztákhoz, pizzákhoz, mindemellett készíthető belőle leves, pörkölt, fasírt, rántott gomba is.

Laskagomba

A laskagomba speciális fehérje-összetételének köszönhetően  könnyebben emészthető, mint más gomba. Kiváló alapja levesnek, nyers és főzött salátáknak, de készíthető belőle tojásos gomba, gombapörkölt, gombapaprikás, fasírt, rántott gomba. Nagyon jól passzol sült húsokhoz, tésztákhoz, pizzákhoz, szendvicsekhez.

Normál laskagomba

Íze könnyed, hús-jellegű, amelyhez egy csipetnyi borsos, ánizsos, fűszeres aroma is társul. Kiváló alapja levesnek, nyers és főzött salátáknak, de készíthető belőle tojásos gomba, gombapörkölt, gombapaprikás, fasírt, rántott gomba. Nagyon jól passzol sült húsokhoz, tésztákhoz, pizzákhoz, szendvicsekhez.

Szeletelt laskagomba

Ezzel az előkészítéssel a főzéskor adagonként jelentős mennyiségű időt spórolhat. A laska esszenciális aminosav tartalma közelít leginkább a húséhoz. Húsmentes diétához, hús helyettesítésére ajánlott.

Aranysárga laskagomba

Sárga színű, Kelet-Ázsiában honos laskagomba. Felhasználása hasonló a késői laskagombáéhoz, ázsiai ízvilágú levesekhez, ragukhoz ideális.

Egzotikus gombák

A termék előállítása során vállaljuk a szigorú előírásokat, melyek egyaránt vonatkoznak az alapanyagok organikus eredetére, a feldolgozási-, gyártási folyamatokra, a csomagolásra, tárolásra, szállításra.

Shiitake

Krémes állagú, kissé a mogyoróra és a fokhagymára emlékeztető ízvilággal rendelkezik. Kiválóan elkészíthető párolva vagy pirítva. A shiitake kiváló ízt ad a leveseknek, felhasználható ízletes köretként, húsok feltéteként vagy hozzáadhatjuk akár pirított zöldségkeverékhez is.

Déli tőkegomba

Más néven Pioppino. Kellemes aromájú étkezési gomba. Bársonybarna kalapú, kenyértésztára és érett boroshordóra emlékeztető zamatú, hőkezelés után is tenger gyümölcseihez hasonlóan roppanós halmazállapotú gomba. Közkedveltségét egyedi zamatának köszönheti.

Feldolgozott termékek

A friss gombatermékek mellett fontos, hogy a fogyasztók számára hosszan eltartható, de a gombák ízért maximálisan megőrző, önállóan is fogyasztható feldolgozott termékeket is biztosítsunk vevőink számára.

Szárított csiperkegomba

Fehér és barna csiperke szárítmányaink koncentráltan tartalmazzák az aromás ízeket, amelyek fűszerekkel keverve hal és húsételekhez kiváló. A szárítmánynak nincs mellékíze, természetes élelmiszer, hosszan eltartható, konyhakész termék. Tartósítószert és mesterséges színezéket nem tartalmaz.

Szárított laskagomba

Laskagomba szárítmányunk koncentráltan tartalmazzák a laskagombára jellemző borsos-fűszeres ízt. A szárítmánynak nincs mellékíze, természetes élelmiszer, hosszan eltartható, konyhakész termék. Tartósítószert és mesterséges színezéket nem tartalmaz.

Gombakrémek

Különböző ízű, magas gombatartalmú, csökkentett sótartalmú, mesterséges színezéktől és aromától mentes csiperke és laskagomba krémeink kiváló előételek, szendvicsek készítéséhez mind hideg, mind meleg formában.