Sok, kisebb hazai termelő is megszenvedte a Covid-járványt, de a most beinduló agrártámogatásoknak köszönhetően hatalmas lehetőség van ebben az ágazatban – közölte Mutsy Árpád, a Magyar Gombatermesztők Egyesületének vezetője. Aki azt is elárulta, hogyan érdemes családi farmokon gombát termeszteni.

Ki gondolná, hogy Magyarországon több mint 100 éves hagyománya van a gombatermesztésnek?! Budafokon és Nagytétényben már a 19. század végén nevelték a csiperkét. Párhuzamosan, ahogy a szőlészek és borászok is kezdtek kijárni Franciaországba, ugyanúgy, francia mintára honosították meg itthon a gombatermesztést is. Az is tény – kezdjük a beszélgetést a Magyar Gombatermesztők Egyesületének vezetőjével, Mutsy Árpáddal –, hogy a második világháborúig Magyarország az egyik legjelentősebb gombatermesztő ország volt a világon, ezt a szerepet azonban a háború után elveszítette. A cikk folytatása itt érhető el.