fbpx

Cégünk is csatlakoztunk a KÖVET Egyesület és a Jane Goodall Institute “Passzold vissza Tesó” mobiltelefon visszagyűjtő kampányához.

Mobiltelefonjainkhoz olyan ásványok szükségesek, amelyek kitermelése súlyos környezetvédelmi veszélyekkel jár, ráadásul a munkát gyakran rabszolgasorba kényszerített gyerekek végzik. Ilyen a koltánbányászat is, amely Afrika szívében gorilla-populációk élőhelyét dúlja fel, ezen kívül az esőerdők irtása együtt jár az orvvadászattal, amelyek együtt fokozottan védett fajokat sodornak a kihalás szélére. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ugyanis, ha a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog. A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradnak, ez pedig az élővilág megőrzését segítheti.

Ez az első alkalom, hogy megvalósul nálunk a kampány. Az idei tavaszi kampány induláskor három telefon összegyűjtését tűztük ki célul. Ezt sikerült felülmúlni azzal, hogy a mai napon csak a házon belül lévő és használaton kívüli céges telefonokat dobtuk be, szám szerint 32 darabot, azonban itt nem állunk meg. Hogy összesen mennyit sikerült összegyűjteni, a kampány zárásakor kiderül!