Fenntartható gitár micéliumból
A fenntarthatóságra törekvő gitárgyártó olyan bioanyagokkal újít, mint a micélium Rachel Rosenkrantz egy fenntarthatóságra törekvő gitárkészítő, aki bioanyagokkal újít. Ipari formatervezőnek tanult, de karrierjét lantművészként, azaz vonós hangszerek készítőjeként...
Gombából készült, fenntartható és tűzálló anyag mentheti meg az otthonaink
Elbúcsúzhatunk a lakástüzektől, a gombák gyökérszerű hálózatából, azaz micéliumából készült fenntartható és tűzálló anyagot fejleszthettek ki az RMIT Egyetem kutatói. A fejlesztésnek köszönhetően tűzálló burkolatot tervezhetnek épületekre, hogy megakadályozzák a tüzek...
Biológiailag lebomló deszkák gombából
A Magical Mushroom Company deszkákat akar gyártani gombából és kenderhulladékból. Új deszkákat, amelyek csökkentenék a strandokon nagy számban használt termékek hatását. DESZKÁK ÉS GOMBA A brit Magical Mushroom Company (MMC) a bodyboard deszkák újfajta gyártásán...
Hogyan készül a gomba?
Gyetván Csaba most megmutatja, hogyan készül a gombakomposzt és hogyan termesztik a friss gombát!
Gombatermesztési hulladékok hasznosítása innovatív módon
Egy spanyol kutatási projekt (Go Champlast) a körkörös gazdaság alapelveinek megfelelően a gombatermesztési hulladékok innovatív és fenntartható termékekké alakítását kívánja elérni. A projekt során a gombatermesztésből származó letermett gombakomposztból és...
Ázsiai munkaerő a magyar kertészetekben is
A munkaerő mindig a jobb munkafeltételek és a magasabb fizetés irányába vándorol, és a folyamat az elmúlt években világszinten felerősödött. A nyugat-európai bérek elszívó hatása miatt a magyar cégeknek egyre nehezebb megtalálni és megtartani a számukra megfelelő...
Csatlakoztunk az Effekteamhez
Sikeres és felelős hazai vállalat csatlakozott az Effekteamhez A Bio-Fungi magyar családi vállalkozásként indult több mint 30 évvel ezelőtt és mára Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalatává fejlődött. A cég hosszú távú sikerének alapja a széles körű szakértelem...
Micélium-alapú tojáshelyettesítő
Miközben világjárványok fenyegetik a világot és a madárinfluenza-járvány súlyos hiányt okoz a tyúktojásokból, az élelmiszeripari vállalatok sürgősen alternatív megoldásokat keresnek. A FreeFromThat, a Vegan Gastronomy Culinary Academy részlege a holland AVEBE-vel...
