Ebben az időszakban világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára! Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. A Szent Margit Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szervezünk, amelyre bárki eljöhet. Szakemberektől lehet kérdezni a szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről is. Ezzel is szeretnénk nyitni a lakosság felé, mert szükségét látjuk annak, hogy az emberek megfelelő információt kapjanak egy adott betegségről, annak esetleges következményeiről. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete valamely szakaszában, és persze ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is.

banner gopink biofungi

Ebben az évben a Bio-Fungi GoPink! kampány kilencedik éves és ebből harmadik alkalommal támogatja a Szent Margit Kórházat, amely a nőkről – nőkért szól és a szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az egy hónapos GoPink! mellrák ellenes kampány keretében a különleges csomagolású termékek eladásából származó bevételt a Szent Margit Kórház Sebészeti osztálya korszerű, modern Gamma kamera vásárlására fordítja, amely az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszköz, és az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növeli.

GoPink dijatado Szent MArgit Korhaz 2020

A tavalyi rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során, színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik. Az új kezelőszékek optimális testpozíció felvételét teszik lehetővé a több funkciós beállítási lehetőségnek köszönhetően. A korszerű, dönthető, gurulós fotelágyak arra is alkalmasak, hogy a kemoterápiás kezelés alatt előforduló rosszullét esetén a beteget mozgatás nélkül, lefektetve azonnal a megfelelő osztályra vigyék életmentő, vagy egyéb más beavatkozás elvégzése céljából.

GoPink dijatado Szent MArgit Korhaz

A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a rákellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.