A megfelelő étkezés már a műtétre és a kezelésekre való felkészülés, valamint a kórházi tartózkodás alatt is fontos; majd otthon és a későbbi “életmódváltásban” is nagy szerepet kap. Tehát a betegség és a gyógyulás folyamán végigkísér és meghatározó marad, mind a szemléletváltás, mind pedig az általános állapot, a jó életminőség fenntartása érdekében. A Mályvavirág Alapítvány dietetikus szakemberekkel is szorosan együtt dolgozik. Nem a szakemberek munkájának helyettesítése a cél ezzel a dietetikai kiadvánnyal, hanem inkább egy általános, ugyanakkor mégis speciális segítségnyújtás. A sok kiegészítő információ pedig nemcsak az érintetteknek, de a dietetikus szakembereknek is segítséget, alapot biztosíthat a speciális igényű étkezés területén.

Azért készült ez a kiadvány, hogy ezzel is segíteni tudjon a Mályvavirág Alapítvány minden olyan nőnek, akinek élete során meg kell(ett) küzdenie valamilyen nőgyógyászati daganattal. A kiterjesztett műtétek és a kezelések következményeként megváltoznak az alapvető funkciók: a székelés, a vizeletürítés, a szexualitás. Lezajlik tehát az ún. ”hármas funkcióvesztés”. A székelési problémák, a puffadás életük végéig nem kívánatos kísérők maradhatnak, amelyen részben a megfelelő étkezéssel tudnak segíteni, javítani. A könyv célja, hogy útmutatást és segítséget adjon a műtétekre, kezelésekre való felkészülésben, a kezelések alatti és utáni állapotok javításában, majd egy általános jó életminőség elérésében.

Szeretnének átadni minden alapvető információt az egyes táplálékokkal kapcsolatban, illetve elmagyarázni azt, hogy mi zajlik a szervezetben a táplálkozásunk folyamán. Igyekeznek továbbá bemutatni többféle táplálkozási trendet is. Az olvasást pedig „megfűszerezik” néhány különleges alapanyaggal, táplálkozási érdekességekkel, mesével és receptekkel, a tőlük megszokott módon. A kiadvány ide kattintva érhető el.